SLOGI, 29. 5. 2020

Slovenski gledališki založniki na Sejmu na zraku

V času Slovenskih dnevov knjige se Sejem s kavča seli na prosto v Ljubljano, Koper, Celje in Novo mesto. V Ljubljani bo sejem potekal od 29. do 31. maja med 10. in 20. uro na vrtu Društva slovenskih pisateljev, kjer se bodo predstavili tudi slovenski gledališki založniki.

Foto: Arhiv SLOGI

Na sejmu se bodo predstavili Slovenski gledališki inštitut, Emanat, Festival Borštnikovo srečanje, Knjižnica MGL in Zavod Maska, prisotni pa bodo tudi v Novem mestu (pred knjigarno Goga) in Celju (pred knjigarno Antika).

Slovenski gledališki založniki v koordinaciji Slovenskega gledališkega inštituta se na Sejmu na zraku predstavljajo z novitetami, temeljnimi deli in založniškimi zanimivostmi, namenjenimi strokovni in tudi širši javnosti – ustvarjalcem, raziskovalcem in gledalcem, vsevedom, radovednim, starejšim in mladim. Gledališče ni zgolj predstava, je tudi razvejana stroka z večtisočletno tradicijo. Gledališka zgodovina, teorija, kritika in analiza, razmisleki, znanja, vedenja, veščine ... so zapisani v knjigah, revijah ..., ki jih predstavljamo slovenski gledališki založniki.

Za Sejem na zraku so pripravili poseben izbor knjig, med njimi tudi knjižne novosti, s sejemskimi popusti.

Sejem na zraku poteka v času 25. Slovenskih dnevov knjige, ki se letos s svojim programom predstavlja na spletu. Knjižni sejem med 29. - 31. majem v Ljubljani poteka v organizaciji Pisarne Ljubljane, Unescovega mesta literature ter v sodelovanju z Društvom slovenskih pisateljev in sodelujočimi založbami. Več o Sejmu na zraku.

Sejem na zraku