SLOGI, 20. 6. 2017

Predstavitev nove številke Revije za teorijo scenskih umetnosti Amfiteater

Slovenski gledališki inštitut (SLOGI) in Akademija za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani (UL AGRFT) vabita na predstavitev nove številke Revije za teorijo scenskih umetnosti Amfiteater, ki bo v četrtek, 22. junija 2017, ob 11. uri v dvorani Slovenskega gledališkega inštituta (1. nadstropje, Mestni trg 17, Ljubljana).

Revija za teorijo scenskih umetnosti Amfiteater

Peti letnik Amfiteatra prinaša štiri razprave:

  • Anja Rošker: Dialog z Vzhodom v uprizoritvah Jerneja Lorencija,
  • Jure Gantar: Dokler ju režiser ne loči: gledališče in diskurz zvestobe,
  • Angela Butler: Sodobno irsko gledališče in digitalna kultura. Uprizoritveni odrazi spremenljive irske izkušnje,
  • Tomaž Toporišič: Kako zgodoviniti slovensko sodobno gledališče?

Razprave dopolnjuje še kvartet recenzij knjig Darka Suvina (Brechtovo ustvarjanje in horizont komunizma), Andreja Zavrla (Christopher Marlowe, kanonični odpadnik), Gašperja Trohe (Ujetniki svobode: slovenska dramatika in družba med letoma 1943–1990) in Experiencing Liveness in Contemporary Performance. Interdisciplinary Perspectives (ur. Matthew Reason in Anja Mølle Lindelof).

Novo številko revije bodo predstavili v družbi avtoric_jev razprav.

Revijo Amfiteater je ustanovila UL AGRFT. Z lanskim letnikom je revija začela izhajati v soizdajateljstvu s SLOGI. Ob tem pa ostaja univerzitetna znanstvena revija, z dvema številkama v letniku.

SLOGI, AGRFT

Slovenski gledališki inštitut je bil ustanovljen 28. februarja 2014 in je pravni naslednik Slovenskega gledališkega muzeja, ustanovljenega 29. novembra 1952. Oddelki muzeja se ukvarjajo z zbiranjem, hrambo, dokumentiranjem, raziskovanjem, strokovno obdelavo in predstavljanjem raznovrstnega gradiva, ki je pomembno za zgodovino slovenskega gledališča in uprizoritvenih umetnosti v širšem smislu.

Povezava: Vse novice v rubriki Dejavnosti gledališkega inštituta


Slovenski gledališki inštitut
Mestni trg  17, 1000 Ljubljana
Elektronski naslov: slogi@slogi.si
Tel: 01 241 58 00 / Faks: 01 241 58 16