Škuc, 5. 11. 2013

Slovenka na kvadrat na gostovanju na Skupifestivalu v skopskem albanskem gledališču

ŠKUC gledališče v sodelovanju s koproducenti AEON Bratislava, Cankarjevim domom, Ex pontom in KUD Apokalipso predstavlja kabaret Slovenska na kvadrat na mednarodnem tekmovalnem gledališkem festivalu "SkupiFestival« v Skopju.
:
:

foto: Nada Žgank

Festival, ki poteka med 4. in 10. novembrom, sedmič organizira skopsko albansko gledališče. Na festivalu se poleg ŠKUC gledališča predstavljajo še profesionalne gledališke skupine iz Kosova, Italije, Albanije, Madžarske, Nemčije, Francije in ZDA. Žirija bo podelila nagrade za najboljše dramsko besedilo, za najboljšega igralca in režiserja. Monodramo bodo ustvarjalci predstavili 6. novembra ob 19h na odru albanskega gledališča.

Kabaret je nastal po resnični zgodbi istoimenske knjige dr. Stanke Repar. Te »razglednice iz Slovenije in Slovaške« so na zunaj nekakšen »corpus delicti« boja slovaške kandidatke-migrantke za slovensko državljanstvo od njene poroke s Slovencem. V monodrami nastopa priznana slovaška igralka pevka, pisateljica in scenaristka Lucia Siposová. Režiser je Nick Upper.

Kabaret je bil pred mesecem uspešno predstavljen tudi v Bratislavi in v češki Ostravi.

Skupi Festival, Skopje, Škuc, Severna Makedonija

Povezani dogodki