STA, 21. 9. 2010

Severjeve nagrade

Upravni odbor Sklada Staneta Severja je objavil razpis za dve nagradi za igralske stvaritve v slovenskih poklicnih gledališčih, eno nagrado za igralsko stvaritev študenta dramske igre in eno nagrado za igralsko stvaritev v slovenskem ljubiteljskem gledališču.

 

Štejejo vloge v premiernih uprizoritvah v času od 30. septembra 2009 do 30. septembra 2010, so sporočili s Sklada Staneta Severja.

Slovenska poklicna gledališča, profesionalna izveninstitucionalna gledališča in profesionalne gledališke skupine, Združenje dramskih umetnikov Slovenije, odbori Združenja v posameznih gledališčih ter AGRFT v Ljubljani in Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD) lahko do 25. oktobra z ustrezno pisno obrazložitvijo predlagajo po največ dva kandidata za nagrade.

Območne izpostave JSKD, Zveze kulturnih društev in ljubiteljska gledališča naj svoje predloge za nagrado pošljejo na JSKD, medtem ko naj drugi predlagatelji predloge pošljejo na sedež Sklada Staneta Severja.

Severjeve nagrade za igralske dosežke v letu 2009 so prejeli Primož Pirnat iz Prešernovega gledališča Kranj, Jana Zupančič iz Mestnega gledališča ljubljanskega, za dosežke v ljubiteljskem gledališču Ana Lavrinc iz Šentjakobskega gledališča, nagrado za študenta dramske igre pa Blaž Setnikar.