STA, 22. 6. 2016

Plesna predstava Othello - Shakespeare in Tango na gostovanju v Argentini

V argentinskem kulturnem centru Kirchner bosta drevi gostovala slovenska ustvarjalca Blaž Bertoncelj in Andreja Podlogar s projektom Othello - Shakespeare in Tango. Plesni tandem bo dramsko klasiko predstavil v novi preobleki - s prepletom sodobnega tanga, zvoka in multimedije. Projekt bo gostoval še po drugih prizoriščih v Buenos Airesu.
:
:

Foto: Tomaž Jakhel

S transmedijsko predstavo, ki je premiero doživela leta 2014 v Španskih borcih, se Andreja Podlogar in Blaž Bertoncelj kot prva v Sloveniji spoprijemata z združevanjem argentinskega tanga in multimedije, so zapisali v Zavodu BA, ki je producent predstave.

Okvir Shakespearove tragedije o vojskovodji Othellu sta ustvarjalca prenesla v svet argentinskega tanga. Njuna zgodba je preplet treh različnih pogledov, ki ponudijo tri različne resnice.

Scenarij je v plesni gib prevedla Andreja Podlogarjeva, z Bertoncljem pa sta k sodelovanju povabila številne mednarodno uveljavljene umetnike, med njimi priznanega argentinskega režiserja in plesalca Alberta Goldberga, ki se ob Bertonclju podpisuje pod režijo. Predstava je nastala v koprodukciji z Zavodom EN-KNAP in z Visoko šolo za umetnost Univerze v Novi Gorici.

Predstava je del programa Mesec Slovenije, ki ga v Buenos Airesu pripravljajo ob 25. obletnici neodvisnosti Slovenije in 200. obletnici Argentine.

Andreja Podlogar, Buenos Aires, Blaž Bertoncelj, Kirchner, Argentina

Povezani dogodki