STA, 2. 2. 2021

Reško gledališče bo gostilo igro Tina Grabnarja Dober tek

V reškem lutkovnem gledališču bodo v petek premierno uprizorili predstavo slovenskega režiserja Tina Grabnarja Dober tek. V komediji, ki je del programa Evropske prestolnice kulture (EPK) Reka 2020, namesto lutk nastopajo štirje klovni.
:
:

Foto: osebni arhiv

Dogajanje predstave je postavljeno v "najboljšo restavracijo v mestu", ki jo je obiskal kulinarični kritik, da bi preveril, ali so hrana in storitve še zmeraj na najvišji ravni. A stvari se zapletejo in odprejo vprašanje, ali še zmeraj veljajo za najboljšo restavracijo v mestu, piše v napovedniku predstave na spletni strani EPK Reka 2020.

"Ukvarjamo se z uspehom, kot vse bolj pomembnim merilom v današnji družbi," je na novinarski konferenci povedal Grabner, ki je za svoje ustvarjanje že prejel več nagrad. "Želel sem narediti komedijo, se ukvarjati s smehom in dvigniti razpoloženje. Zato so v predstavi klovni. Predstava se zdi lahkotna, a je postavljena zelo natančno," je Grabnarjeve besede povzela hrvaška tiskovna agencija Hina.

Grabnar je tudi scenograf. Dramaturginja je Ana Duša, skladatelj pa Mitja Vrhovnik Smrekar. V vlogah klovnov nastopajo Tilen Kožamelj, Damir Orlić, Andrea Špindel in Petra Vučković.

Do 13. februarja bosta na sporedu po dve predstavi. Kot je povedala direktorica reškega mestnega lutkovnega gledališča Magdalena Lupi Alvir, gre za peto in tudi poslednjo premiero v aktualni sezoni gledališča.

Tin Grabnar, Dober tek