Kulturno društvo B-51, 13. 10. 2010

»Rdeče« in »Kasandra« na gostovanjih v Sarajevu in Pogdorici

Zadnja EX PONTOVA koprodukcija »Rdeče« in obenem prva produkcija mednarodne mreže NETA, ki je zaključila 17. Mednarodni festival uprizoritvenih umetnosti EX PONTO, bo 18. oktobra doživela bosansko premiero v Sarajevu, na enem najpomembnejših mednarodnih gledaliških festivalov v vzhodni Evropi, letos že jubilejnem 50. MESS-u.

Predstava »Rdeče« je nastala po motivih znanega romana Orhana Pamuka »Ime mi je rdeča«, v koprodukciji šestih koproducentov iz štirih držav in v raziskovalno-gledališkem delu mlajše mednarodne ekipe, v režiji mladega makedonskega režiserja Martina Kočovskega.

»Rdeče«, ki je bila do sedaj odlično sprejeta na festivalih v Makedoniji, Sloveniji in Italiji, je zaradi svoje kontroverznosti razdelila stroko in publiko, bo 14. oktobra doživela tudi črnogorsko premiero v Črnogorskem narodnem gledališču v Podgorici na Bienalu črnogorskega gledališča.

V tekmovalnem programu Črnogorskega bienala je uvrščena tudi lanskoletna EX PONTOVA koprodukcija »Kasandra«, ki je že gostovala na devetih festivalih v vzhodni Evropi.

 

EX PONTO, Sarajevo, MESS

Ex Ponto (Kulturno društvo B-51), 15. 4. 2010
Odpad ponovno na odru CNP-ja v Podgorici
Kulturno društvo B-51, 29. 9. 2010
Proti koncu ali začetku?
Kulturno društvo B-51 EX PONTO, 1. 6. 2009
Praizvedba drame Kasandra odpira festival TEUTA
jadranka matkovic

EX PONTO..

13. 10. 2010