»Rdeče« in »Kasandra« na gostovanjih v Sarajevu in Pogdorici

Avtor: Kulturno društvo B-51

Zadnja EX PONTOVA koprodukcija »Rdeče« in obenem prva produkcija mednarodne mreže NETA, ki je zaključila 17. Mednarodni festival uprizoritvenih umetnosti EX PONTO, bo 18. oktobra doživela bosansko premiero v Sarajevu, na enem najpomembnejših mednarodnih gledaliških festivalov v vzhodni Evropi, letos že jubilejnem 50. MESS-u.


Predstava »Rdeče« je nastala po motivih znanega romana Orhana Pamuka »Ime mi je rdeča«, v koprodukciji šestih koproducentov iz štirih držav in v raziskovalno-gledališkem delu mlajše mednarodne ekipe, v režiji mladega makedonskega režiserja Martina Kočovskega.

»Rdeče«, ki je bila do sedaj odlično sprejeta na festivalih v Makedoniji, Sloveniji in Italiji, je zaradi svoje kontroverznosti razdelila stroko in publiko, bo 14. oktobra doživela tudi črnogorsko premiero v Črnogorskem narodnem gledališču v Podgorici na Bienalu črnogorskega gledališča.

V tekmovalnem programu Črnogorskega bienala je uvrščena tudi lanskoletna EX PONTOVA koprodukcija »Kasandra«, ki je že gostovala na devetih festivalih v vzhodni Evropi.

 


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/rde%C4%8De-in-kasandra-na-gostovanjih-v-sarajevu-in-pogdorici