Kulturno društvo B-51 EX PONTO, 14. 9. 2009

Gostišče Fritzl

Kontroverzni režiser, igralec in pisatelj Hubsi Kramar, dobro poznan po svojih gledaliških in političnih javnih akcijah, si je s predstavo Gostišče F. nakopal bes medijev, ki so ga malodane križali in zahtevali celo zaprtje gledališča, še preden je sploh uzrla premierske luči. Na premier se je trlo obiskovalcev, zlasti novinarjev.
:
:

Ironičen in oster prikaz moralno povsem razkrojene sodobne družbe, vključno z licemernimi mediji, ki iz tragičnih človeških usod kujejo profit in objavljajo zgodbe, v katerih so žrtve še enkrat ponižane, zlorabljene ali posiljene, je Kramar »ožanril« kot kletna žajfnica, ki išče Fritzla v vsakem izmed nas.

“Pravi škandal je, da v patriarhalnih sistemih obstaja ‘zid molka’ okrog žrtev spolnega nasilja, katerega povzročitelj je pogosto družinski član. In ta patološka nasilniška struktura velja v družbi za ‘normalno.’ Še več – odgovorna je za uspešno delovanje patriarhalnega sistema nepretrganega nasilja nad tistimi, ki potrebujejo največjo skrb.”
Hubsi Kramar

Satira o medijski hipokriziji Gostišče Fritzl v Ljubljani na Ex Pontu 18. in 19. september, ob 20.00 uri v Stari mestni elektrarni – Elektro Ljubljana.

Kulturno društvo B-51 EX PONTO, 1. 6. 2009
Praizvedba drame Kasandra odpira festival TEUTA