JSKD, 22. 12. 2010

Razpis: Srečanje otroških gledaliških skupin Slovenije 2011

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti razpisuje Srečanje otroških gledaliških skupin Slovenije. Namen srečanja je prikazati najbolj kakovostne in reprezentativne predstave otroških gledaliških skupin in s tem vzpodbuditi razvoj in kakovostno rast tovrstne gledališke produkcije.
:
:


Pogoji za sodelovanje pri izboru in sistem izbora

1.)
Na razpis se lahko prijavijo vse otroške gledališke skupine, ki delujejo samostojno ali v okviru šole, kulturnih zavodov in kulturnih društev iz Slovenije in zamejstva oziroma vse predstave, v katerih so vsi igralci osnovnošolski otroci. Starost nastopajočih ne sme presegati 16 let.

2.)
Izbor bo temeljil na naslednjih kriterijih: celovitost in izvirnost predstave,

  •     delo z igralci predstave – otroki; ocenjuje se kvaliteta mentorskega dela v gledališču z otroki,
  •     angažiranost igralcev; ocenjuje se ustvarjalni delež in sodelovanje otrok pri sami gradnji predstave,
  •     celovitost predstave; ocenjuje se kvaliteta in jasnost režijske interpretacije, jasnost dramaturške linije, živost ritma predstave ter koherenca režijske ideje z interpretacijo vlog, kostumografskimi in scenografskimi rešitvami,
  •     izvirnost predstave; ocenjuje se aktualnost predstave ter inovativen pristop k študiju in uprizoritvi.


3.)
Posamezne skupine lahko kandidirajo s predstavo, ki je bila ali bo premierno uprizorjena v letu 2010 ali 2011 in ni kandidirala za Srečanje otroških gledaliških skupin 2010. Število predstav, s katerimi kandidira posamezna skupina, ni omejeno.

Prijave do 31. januarja 2011

Več informacij

Prijavnica

JSKD

JSKD, 21. 11. 2011
Gledališke novice