JSKD, 22. 12. 2010

Razpis: Festival Vizije 2011

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti organizira Festival Vizije - Festival mladinskih gledaliških skupin Slovenije. Namen festivala je prikazati in nagraditi najbolj kakovostne mladinske gledališke predstave in s tem vzpodbuditi razvoj in kakovostno rast tovrstne gledališke produkcije.
:
:


Pogoji za sodelovanje pri izboru:

1.) Na razpis se lahko prijavijo posamezniki, šole, kulturni zavodi, kulturna društva iz Slovenije in zamejstva oziroma vse predstave, v katerih so vsi igralci ljubitelji. Starost nastopajočih ne sme presegati 26 let.

2.)  Izbor predstav bo temeljil predvsem na naslednjih merilih:

  • inovativnost; ocenjuje se inovativnost in svežina v obravnavanju problematike dela in v pristopu do gradnje predstave, dramskih karakterjev ter likovne zasnove predstave,
  • kvaliteta izvedbe; ocenjuje se kvaliteta interpretacije, živost ritma predstave ter koherenca osnovne ideje z interpretacijo vlog, kostumografskimi in scenografskimi rešitvami,
  • ideja in sporočilo; ocenjuje se jasnost ideje in sporočila predstave, njena aktualnost in svežina.

3.) Posamezne skupine lahko kandidirajo s predstavo, ki je bila oziroma bo premierno uprizorjena v letu 2010 ali 2011 in ni kandidirala za Festival Vizije 2010. Število predstav, s katerimi kandidira posamezna skupina, ni omejeno.

Rok prijave: 31. januar 2011

Dodatne informacije

Prijavnica

Vizije