Gledališče Ane Monro, 21. 12. 2015

Prihaja zimski festival uličnega gledališča Ana Mraz

Ana Mraz, zimski mednarodni festival uličnega gledališča, je že več kot desetletje del decembrskih priredite, ki jih v Ljubljani vsako leto pripravlja Turizem Ljubljana. Tudi tokrat se bodo ulični gledališčniki v Ljubljani zadrževali na Petkovškovem nabrežju ob Mesarskem mostu. Od 26. do 30 decembra vsak dan med 19. in 21. uro.

Ala Kart / Foto: Luka Dakskobler

Letošnji nastopajoči prihajajo iz Kolumbije, Italije, Avstrije, Nemčije in seveda Slovenije. Nove ponovitve Andersenove pravljice Deklica z vžigalicami pripravlja Gledališče Ane Monro. Podmladek iz Šugle gledališča, ki je na letošnji poletni Ani Desetnici na ogled postavil svoje prvence, se bo tokrat znašel pred novim izzivi in se predstavil tudi z nekaterimi novimi predstavami. Zabavali nas bodo tudi Andrej Tomše, Teater Polpet, Cirkusarna Rog in Trio Šardone, ki tudi za zimski čas pripravlja najbolj noro gastronomsko izkušnjo. Izkusili boste lahko še nikoli slišano, a povsem po vašem naročilu.

Na obisk pride tudi odličen italijanski akrobat in vrvohodec Sandro Sassi, oz. njegov Gera Circus. V stilu nemih burlesk iz 20ih let prejšnjega stoletja bo filmsko reportažo poskušal posneti Markus Siebert. Camilo Acosta Mendoza ne bo tipičen klovn, pri njegovih bizarnih akcijah pa bo potrebna tudi pomoč občinstva. Predstava Abrahama Tilla pa bo nabita z energijo, pantomimo in humorjem. Tudi toplega ognja ne bo manjkalo, prav zadnji dan se bo Ana Mraz zaključila z ognjažo, v obliki velikanske Pajkovke.

To je le nekaj ključnih poudarkov letošnjega ljubljanskega programa. Ulični gledališčniki pa bodo tudi pozimi potovali po Sloveniji in se vključevali v programe širših lokalnih prazničnih decembrskih prireditev. Obiskali so že Celje in Ravne na Koroškem, do konca meseca pa se bodo ustavili še v Mariboru, Škofji Loki, Radovljici in Kranju.

Ana Monro, Ana Mraz

Povezani dogodki

Gledališče Ane Monro, 28. 6. 2013
Začetek Ane Desetnice v Izoli, danes selitev v Sežano
Gledališče Ane Monro, 14. 4. 2017
ŠUGLA vpisuje nove člane
Gledališče Ane Monro, 18. 12. 2015
Zaključek prvega EFETSA Practicuma