PGK, 6. 2. 2013

Prešernovo gledališče Kranj bo gostovalo na mednarodnem festivalu Sarajevska zima

Predstava Tri sestre Prešernovega gledališča Kranj bo v začetku tega meseca (10. februarja v Bosanskem kulturnem centru) sodelovala na uglednem festivalu Sarajevska zima.
:
:

foto Mare Mutić

Gre za pomemben mednarodni festival, ki ga v Sarajevu prirejajo že 28 let, deloval je tudi med vojno in je postal simbol miroljubne ustvarjalnosti. Letos poteka pod geslom »Umetnost dotika«. Na njem se predstavljajo umetniki z vsega sveta, in to s področij gledališča, filma, likovne umetnosti in glasbe. Več o festivalu si lahko preberete tudi na njihovi spletni strani sarajevskazima.ba.

Prešernovo gledališče Kranj se bo na Sarajevski zimi tokrat predstavilo prvič, in sicer s uprizoritvijo Tri sestre Antona Pavloviča Čehova, ki jo je v lanski sezoni režiral Oliver Frljić in je že sodelovala tudi v tekmovalnem sporedu zadnjega Borštnikovega srečanja. Predstava Prešernovega gledališča je bila uvrščena v program skupaj z uprizoritvami 33 gledališč iz Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Slovenije, Grčije, Madžarske, Italije, Švedske in Španije.

Oliver Frljić prav te dni v Prešernovem gledališču pripravlja svojo novo uprizoritev, in sicer avtorski projekt o izbrisanih z naslovom 25.671.

Pred gostovanjem v Sarajevu si bo predstavo Tri sestre mogoče ogledati na kulturni praznik, 8. februarja, ob dnevu odprtih vrat Prešernovega gledališča. Za predstavo bodo na voljo brezplačne vstopnice.

PGK, Sarajevo, Sarajevska zima, BiH