PGK, 23. 2. 2011

Gostja meseca Vesna Pernarčič

Klub ljubiteljev PGK in Prešernovo gledališče Kranj vabita na pogovor z Vesno Pernarčič, ki bo danes, 23. februarja 2011, ob 19.30 v zgornjem foajeju.
:
:

Vesna Pernarčič v predstavi Lep dan za umret / foto Arhiv PGK

Ko prideš v službo v teater, kjer že igrata dve Vesni, ti ne preostane drugega, kot da postaneš »Perna«. Tako namreč kolegi v Prešernovem gledališču kličejo Vesno Pernarčič, igralko mnogih talentov, ki jih odkriva tako v gledališču kot na televiziji in radiu.

Svoja prva profesionalna igralska leta je preživela v SSG Trst, pred desetimi leti pa se je preselila nazaj v rodno Ljubljano ter okrepila igralski ansambel kranjskega teatra, kjer je nanizala vrsto odmevnih vlog. Tik pred novim letom smo se še enkrat znova nasmejali njeni odrezavi Micki v 200. ponovitvi Županove Micke, njeni vlogi Marije v družinskem muzikalu Moje pesmi moje sanje pa bi se nedvomno priklonila tudi filmska Julie Andrews.

Svojo pevsko nadarjenost je med drugim pokazala tudi v kabaretu-monodrami Piaf Edith Piaf, ki ji je leta 2004 prinesla Borštnikovo nagrado. Čeprav zase pravi, da je precej ležerne narave in ji je glagol »počivati« zelo blizu, pa velja za zelo delavno in ustvarjalno igralko, saj igra v matičnem gledališču, pa tudi na drugih slovenskih odrih, v televizijskih nadaljevankah, posoja glas junakom animiranih filmov in … je v vseh pogledih zelo vedoželjna igralka.  »Rada bi vse poskusila,« pravi in tudi zato smo jo tokrat povabili na pogovor v naš Klub.

Pogovor bo vodil novinar Gorenjskega glasu Igor Kavčič.

Vabljeni!