Prešernovo gledališče Kranj bo gostovalo na mednarodnem festivalu Sarajevska zima

Avtor: PGK

Predstava Tri sestre Prešernovega gledališča Kranj bo v začetku tega meseca (10. februarja v Bosanskem kulturnem centru) sodelovala na uglednem festivalu Sarajevska zima.


foto Mare Mutić

Gre za pomemben mednarodni festival, ki ga v Sarajevu prirejajo že 28 let, deloval je tudi med vojno in je postal simbol miroljubne ustvarjalnosti. Letos poteka pod geslom »Umetnost dotika«. Na njem se predstavljajo umetniki z vsega sveta, in to s področij gledališča, filma, likovne umetnosti in glasbe. Več o festivalu si lahko preberete tudi na njihovi spletni strani sarajevskazima.ba.

Prešernovo gledališče Kranj se bo na Sarajevski zimi tokrat predstavilo prvič, in sicer s uprizoritvijo Tri sestre Antona Pavloviča Čehova, ki jo je v lanski sezoni režiral Oliver Frljić in je že sodelovala tudi v tekmovalnem sporedu zadnjega Borštnikovega srečanja. Predstava Prešernovega gledališča je bila uvrščena v program skupaj z uprizoritvami 33 gledališč iz Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Slovenije, Grčije, Madžarske, Italije, Švedske in Španije.

Oliver Frljić prav te dni v Prešernovem gledališču pripravlja svojo novo uprizoritev, in sicer avtorski projekt o izbrisanih z naslovom 25.671.

Pred gostovanjem v Sarajevu si bo predstavo Tri sestre mogoče ogledati na kulturni praznik, 8. februarja, ob dnevu odprtih vrat Prešernovega gledališča. Za predstavo bodo na voljo brezplačne vstopnice.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/presernovo-gledalisce-kranj-bo-gostovalo-na-mednarodnem-festivalu-sarajevska-zima