STA, 20. 1. 2018

Premiera smrtno resne komedije Čakalnica z Rifletom in Bizovičarjem

V SiTi Teatru BTC bo drevi ob 20. uri premiera predstave Čakalnica v režiji Uroša Fürsta in Dejana Batoćanina. V predstavi se igralca Janez Hočevar - Rifle in Lado Bizovičar znajdeta v čakalnici za odhod v onostranstvo. "Pripravite se na napet večer, poln presenečenj in smeha, ki si ga boste zapomnili do konca - in še dlje," napovedujejo v teatru.

Foto: Freeimages

V SiTi Teatru so predstavo označili za "odbito fantazijsko komedijo za dva resnična zvezdnika". V Čakalnici čas ni več dimenzija, ni novinarjev in medijev, socialnih omrežij, telefonov in televizije.

"Dobrodošli v svet po smrti, v katerem sta naša junaka prisiljena razgaliti svoji komedijantski duši. Priče smo soočenju dveh generacij, dveh karier in dveh osebnosti, ki sta med seboj skrivnostno povezani. Na odru se o tako smrtno resnih stvareh še nikoli ni govorilo tako drzno in za crknit smešno," so zapisali v SiTi Teatru BTC, ki produkcijo podpisuje v sodelovanju s kreativno umetniško družbo Kreker.

V predstavo je vključena tudi video projekcija, v kateri nastopa igralec Branko Šturbej, kot posebni gost pa Janez Bončina Benč. Scenografijo podpisuje Urša Vidic, kostumografijo Andrej Vrhovnik, oblikovalec luči je David Andrej Francky, oblikovalec zvoka pa Gašper Doljak.

Po nocojšnji premieri se bo predstava do začetka marca podala na turnejo po številnih slovenskih krajih, nekaj ponovitev pa bo tudi v SiTi Teatru BTC.