SiGledal, SLOGI, 22. 5. 2023

Etbin Kristan in gledališče Cankarjeve dobe

Slovenski gledališki inštitut vljudno vabi na pogovor ob razstavi Etbin Kristan in gledališče Cankarjeve dobe v sredo, 24. maja 2023, ob 19. uri v dvorani SLOGI.
:
:

Foto: Arhiv SLOGI

V Slovenskem gledališkem inštitutu so razstavili Kristanova dramska dela, gradivo o njihovem uprizarjanju, rokopise in avtorjeve revialne objave ter pripravili pogovor o dramatiku in njegovih sodobnikih. O vlogi Etbina Kristina v dogajanju v slovenskem gledališču in književnosti od preloma stoletja do prve svetovne vojne, o kulturnih ustvarjalcih in ustvarjalkah tega obdobja in o prijateljstvih, ki so se prepletala z njihovim umetniškim in političnim delovanjem, se bosta pogovarjali prof. dr. Katja Mihurko Poniž, vodja Raziskovalnega centra na Univerzi v Novi Gorici in avtorica številnih znanstvenih monografij, ter Katarina Kocijančič, ki je skupaj s sodelavci iz SLOGI pripravila razstavo in objavo Kristanovih dramskih besedil na spletni strani Gledališkega inštituta.

Pogovor je dogodek v projektu Transformacije intimnosti v literarnem diskurzu slovenske moderne, ki ga financira Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije in vodi prof. dr. Katja Mihurko Poniž.

SLOGI

Slovenski gledališki inštitut je bil ustanovljen 28. februarja 2014 in je pravni naslednik Slovenskega gledališkega muzeja, ustanovljenega 29. novembra 1952. Oddelki muzeja se ukvarjajo z zbiranjem, hrambo, dokumentiranjem, raziskovanjem, strokovno obdelavo in predstavljanjem raznovrstnega gradiva, ki je pomembno za zgodovino slovenskega gledališča in uprizoritvenih umetnosti v širšem smislu.

Povezava: Vse novice v rubriki Dejavnosti gledališkega inštituta


Slovenski gledališki inštitut
Mestni trg  17, 1000 Ljubljana
Elektronski naslov: slogi@slogi.si
Tel: 01 241 58 00 / Faks: 01 241 58 16

SiGledal, SLOGI, 9. 12. 2022
Izid knjige Gledališče Möderndorfer