STA, 28. 1. 2011

Predstava Slovenija ima Avdicijo smeši očaranost družbe z bitkami talentov

V Klubu Cankarjevega doma bo drevi ob 20. uri premiera gledališke uprizoritve Slovenija ima Avdicijo. V njej režiser Gojmir Lešnjak Gojc in igralci s humorjem analizirajo družbeno fascinacijo z bitkami talentov. "Predstava kaže, da imamo Slovenci veliko talentov, ki jih težko izrazimo", je dejal Gašper Troha iz Cafe teatra.


Ima Slovenija res talente? In če jih ima, kakšni so, je osnovno vprašanje, ki so si ga ob ustvarjanju predstave zastavili v Cafe teatru. Komedija, ki je nastala v sodelovanju s Cankarjevim domom, nastavlja ogledalo situaciji, ko na izborih lahko vidimo vse od plesa in čarovniških trikov, do pletenja in nenavadnih domislic.

Kot je povedal Troha, bodo v predstavi humorno obravnavani stereotipi priseljencev iz republik nekdanje Jugoslavije, slovenskih maminih sinčkov, predstavnikov katoliške cerkve in kult otroških zvezdnikov.

Gojc v predstavi tudi nastopa v vlogi profesorja poleg Jonasa Žnidaršiča, vlogo psihologinje Ifigenije ima Tilen Artač, kandidati za talente pa so Alenka Tetičkovič, Nina Ivanič, Teja Bitenc, Jernej Čampelj, Uroš Jezdić in Dušan Tomić. Kostumografijo je zasnovala Zvonka Makuc.