Mini teater, 8. 11. 2010

Predstava Ma in Al na gostovanju v Skopju

Mini teater s predstavo Ma in Al v režiji Ivice Buljana v ponedeljek 8. 11. gostuje na 4. Mednarodnem festivalu Skupifestival v Skopju.
:
:

Ma in Al / foto Jasenko Rasol

Mednarodni festival Skupifestival je bil ustanovljen leta 2007 v Skopju Makedoniji in se od takrat odvija vsako leto v prvih desetih dneh novembra. Festival  skuša skozi gledališke predstave obuditi kulturno dediščino Makedonije, katera vse bolj priteguje tudi nove generacije, kot mednarodni festival, pa želi zaobjeti duh konstruktivne kulturne tekme med različnimi narodi.

Mini teater se bo na festivalu predstavil z izjemno predstavo Ma in Al v kateri Marko Mandič in Senka Bulić skozi monologe raziskujeta ameriško tradicionalno družbo.

Trije monologi performansa simbolično predstavljajo nov fiktivni svet, ki se izdvaja in se predstavlja kot realen ter kot nadaljevanje gledališkega in književnega prostora. Teme, ki jih odpira predstava, so raznovrstne in vsakodnevne: smrt otroka, razpad družine, ameriška demokracija, vojna v Vietnamu, odnos med klasičnim in sodobnim gledališčem, umetnost vojskovanja, nezmožnost komunikacije med otroki in starši, moč in osamitev; vse skupaj istočasno organizirajo logiko scenske montaže.

Performans je tako v Sloveniji kot na Hrvaškem naletel na izjemne odzive kritike in publike, predstava pa je  bila uvrščena tudi v show case program letošnjega 45. Borštnikovega srečanja.

Povezave:

- Fotogalerija na SiGledal

Mini teater, Skopje, Skupi Festival, Severna Makedonija