Mini teater, 13. 11. 2013

Pred nami je Minifest 2013

Preplet izbranih predstav Mini teatra tako postdramskega programa kot tudi programa za otroke in mladino ter dveh gostujočih predstav s Hrvaške, zanimivega spremljevalnega programa, okroglih miz, pogovorov in teorije ter druženja ob kavi, čaju in glasbi DJ-a.
:
:

Zapiranje ljubezni / foto: Nikola Predović

V postdramskem programu Minifesta nas čakata letošnji noviteti, s katerima je Mini teater uspešno začel letošnjo sezono - Zapiranje ljubezni s Pio Zemljič in Markom Mandićem v režiji Ivice Buljana ter prvi avtorski projekt Nejca Gazvode za gledališče, Divjad, veliki Borštnikovi nagrajenki 2009 in 2011 Bartleby, pisar v režiji Miloša Lolića in Macbeth po Shakespearu v režiji Ivice Buljana ter Buljanov kolaž J. D. Salingerja in B.-M. Koltèsa, Ma and Al, z Markom Mandićem in Senko Bulić. Na gostovanje v Ljubljano pa prihajata tudi hrvaška Victimize #1, interdisciplinarni projekt, ki bo raziskoval odnose med žrtvijo in mučiteljem v raznih socioloških in političnih kontekstih, in koncert-predstava-instalacija Svršimo s božjim sudom - Part one po besedilih enega najzanimivejših gledaliških avtorjev, Antonina Artauda. Na prvi dan Minifesta bo premierno uprizorjen tudi Koltèsov Roberto Zucco v režiji Ivice Buljana, ki kot koprodukcija Mini teatra Ljubljana, Maladype Theatra Budimpešta in Novega kazališta Zagreb pravkar nastaja v Budimpešti.

Program bodo vsak dan bogatile tudi okrogle mize in pogovori - Onkraj dejanja, (Ne več) dramski gledališki tekst, Glas telesa in Politično postdramskega.

Program Minifesta za otroke in mladino bodo ustvarjale mednarodno večkrat nagrajena Sneguljčica, prva virtualna predstava na svetu, Palčica, kultna Ježkova Zvezdica Zaspanka in priljubljena Pekarna Mišmaš Svetlane Makarovič.

Mini teater bo v okviru Minifesta organiziral tudi sestanke in srečanja partnerjev mednarodnih evropskih projektov Lifelong Learning Programme (Grundtvig, Performing Arts in Residence), Experimental Theatre Academy and Puppet Nomad Academy 3.

Mini teater, Minifest

Povezani dogodki