LGL, 19. 11. 2013

Predstava Boksarsko srce je v oktobru doživela svojo 100. uprizoritev

Predstavo Boksarsko srce si je od premiere, 9.10.2008, do danes, ogledalo 17.972 gledalcev, svojo 100. ponovitev pa je predstava doživela 18.10.2013 na gostovanju v Gledališču park v Murski Soboti.
foto Arhiv Lutkovnega gledališča Ljubljana
foto Arhiv Lutkovnega gledališča Ljubljana
foto Arhiv Lutkovnega gledališča Ljubljana

Dramska predstava avtorja Lutza Hübnerja Boksarsko srce, ki je nastala v produkciji LGL in režiji Sama M. Strelca, obravnava aktualno temo boja proti nasilju in agresivnosti.

Igra je glede na svojo vsebino in izpovednost vedno aktualna, kot je tudi aktualna borba proti nasilju in agresivnosti, ki jo v sebi čutijo in nosijo številni mladi. Razkriva, kako lahko nekdanji boksar, ki je vse življenje živel med nasiljem in športom, jeznemu mladeniču pomaga prerasti, premagati in se osvoboditi vse agresivnosti, ki jo nosi v sebi.

Predstava je v zasedbi Iztoka Valiča in njegovega sina Domna Valiča gostovala po celi Sloveniji (Ljubljana, Ptuj, Hrastnik, Novo Mesto, Celje, Jesenice, Maribor, Radovljica, Cerknica, Žalec, Domžale, Trzin, Murska Sobota), v zamejstvu (SSG Trst) in tudi v tujini (Hrvaška in Srbija).

Dramski tekst Lutza Hübnerja je prevedel Darko Čuden, glasbo za predstavo je izbral Bojan Jurjevčič-Jurki, avtor kostumografije pa je Leo Kulaš.

Povezani dogodki

Samo M. Strelec

Hvala teatru, da je vsa ta leta lepo skrbel za uprizoritev. Nisem vedel, da je že 5 let od premiere. Čestitam, Iztok in Domen! In Lutz. In vsem ostalim.

19. 11. 2013