SMG, 26. 2. 2013

Pred nami je vikend odkritij

Slovensko mladinsko gledališče (SMG) bo v marec vstopilo z Vikendom odkritij (od 1. do 3. marca 2013). Na odrih Mladinskega se bo v treh dneh zvrstilo šest predstav:
:
:

Klistirajmo srčka / foto Peter Uhan

Festivalska uspešnica Preklet naj bo izdajalec svoje domovine! avtorski projekt Oliverja Frljića in umetniške ekipe SMG, ki je gostovala že na osemnajstih uglednih festivalih v Evropi, Kanadi in ZDA (petek, 1. 3., ob 21.30),; Klistirajmo Srčka! Georgesa Feydeauja ravno tako v režiji Oliverja Frljića, predstava, ki jo občinstvo v dvorani spremlja kot odlično komedijo, sočasno pa so gledalci na tribuni v zaodrju priča zanimivemu performansu, ki je vsakič plod igralske improvizacije (petek, 1. 3., ob 19.00); tankočutna predstava Amado mio po Pasolinijevem romanu v režiji Ivana Peternelja, ki je navdušila izbirčno gledališko občinstvo tako v Sloveniji kot v tujini (sobota, 2. 3., ob 17.00); Razredni sovražnik – Re-/de-/konstrukcija v režiji Boruta Šeparovića po kultni predstavi Vita Tauferja, nastali po drami Nigela Williamsa (sobota, 2. 3., ob 21.00); za tokratnega Razrednega sovražnika že lahko rečemo, da je anticipiral val demonstracij po slovenskih mestih in ulicah; Portreti II v režiji Vita Tauferja, drugi del gledališke trilogije, v katerem se skozi portrete nekdanjega poslovneža, blagajničarke iz veleblagovnice in odpuščenega gradbenega delavca soočimo s krhkostjo posameznika in njegove eksistence v sodobni slovenski družbi (nedelja, 3. 3., ob 19.00); Nedolžni – L'innocente v režiji Diega de Bree, predstava po zadnjem delu filmskega velikana Luchina Viscontija, ki jo je režiser zgradil na simbolni govorici predmetov in prostorov, predvsem pa na inovativni uporabi posnetega zvoka in dialogov (nedelja, 3. 3., ob 22.00).

Vse predstave v okviru Vikenda odkritij bodo pospremljene z angleškimi in/ali francoskimi prevodi (Amado mio z angleškim in italijanskim). Vikend odkritij (za katerega so na voljo kompleti vstopnic po privlačnih cenah) bo gledališko doživetje tako za domače kot tuje občinstvo.

Predstava Preklet naj bo izdajalec svoje domovine!, napovedana za petek, 1. 3., ob 19.00, je že razprodana.