Aksioma, 20. 6. 2015

Poziv mladim umetnikom U30+

Aksioma – Zavod za sodobne umetnosti iz Ljubljane vabi slovenske ustvarjalke in ustvarjalce, stare do 35 let, k prijavi novih umetniških projektov za obdobje 2016–2017.

Foto: Aksioma

V Aksiomi bodo izbrali do 3 projekte, ki bodo premierno predstavljeni v Projektnem prostoru Aksioma ali na drugem prizorišču v Ljubljani. Izbranim ustvarjalkam in ustvarjalcem bodo ponudili mentorstvo, produkcijska sredstva, prostor za izvedbo, tehnično opremo in podporo, promocijo, foto- in videodokumentacijo dogodka ter možnost postprodukcije (ponovitve).

Sprejemajo prijave s področij novomedijske, vizualne in uprizoritvene umetnosti (in iz vseh nedoločenih vmesnih con), prednost pa bodo dali kritičnim, subverzivnim in družbeno angažiranim projektom, ki raziskujejo omrežene kulture v post-digitalni dobi in razmišljajo o tem, kako bi bilo treba svet reprezentirati in v njem živeti po razkritjih Edwarda Snowdena.

Končni format projektov naj bi bil instalacija, razstava, performans ali intervencija v javnem prostoru oziroma na spletu.

KLJUČNE BESEDE: post-internet, post-digitalno, igrifikacija (gamification), omrežja, povezanost, informacije, povsodnost, nadzor, opazovanje, zasebnost, cenzura, internet, darknet, šifriranje, nevidnost, motnje, hekanje, razkritje, družbeni intervencionizem, radikalno razvedrilo, potegavščina.

Prijave pošljite najkasneje do 21. julija 2015 na hana.batistic@gmail.com

Prijava naj vsebuje:

  • ime in priimek, elektronski naslov, št. mobilnega telefona
  • datum in kraj rojstva
  • kratek življenjepis
  • opis načrtovanega projekta (osnovni koncept, opis izvedbe) – največ 2 strani


Namig Aksiome: "povejte bistveno, na zanimiv način in projekt opišite tako, da si lahko predstavljamo končni rezultat!"

Pogoji za prijavo projektov:

  • avtor ali člani avtorske skupine morajo biti rojeni po 1. 1. 1981
  • upoštevali bodo samo projekte, ki še niso bili izvedeni


Potek izbora projektov

Predizbor: avtorje izbranih projektov bodo obvestili 20. avgusta 2015 in jih povabili na razgovore, ki bodo potekal med 24. in 28. avgustom 2015.

Končni izbor projektov: do 14. septembra 2015 bodo z izbranim/i avtorjem/ji sklenili dogovor o sodelovanju za leto 2016 ali 2017 (realizacija projektov je odvisna od uspešnosti prijav zavoda Aksioma na pozive Ministrstva za kulturo in Mestne občine Ljubljana).

Vabljeni, da si pred prijavo natančno ogledate aktivnosti in usmeritve zavoda Aksioma v zadnjih letih in še potekajoči projekt Masters&Servers

 

Aksioma