SMG, 19. 3. 2015

Povabilo na vikend odkritij

Marca bo Slovensko mladinsko gledališče za ljubitelje gledališča, ki jim slovenščina ni domača, organiziralo prav poseben dogodek, Vikend odkritij.

Foto: Arhiv SMG

V treh dneh, med 20. in 22. marcem, bodo odigrali šest najodmevnejših predstav iz zadnjega obdobja. Vse bodo opremljene z angleškimi nadnapisi, predstava Preklet naj bo izdajalec svoje domovine! pa tudi v francoščini. 

Na sporedu bodo naslednje predstave:

  • Petek, 20. 3., ob 19.00: Veter norosti, nenavadni in nadvse zabavni show, ki združuje slovensko ljudsko in pesniško tradicijo in tradicionalnimi ameriškimi odrskimi žanri, kot so vaudeville, kabaret in music hall (zasnova in režija: Mark Tompkins)
  • Petek, 20. 3., ob 22.00: Heroj 1.0, eksplozivna fizična predstava mladih ustvarjalecv, ki se ukvarja s problematiko herojstva v današnjem času (avtorski projekt Uroša Kaurina in Vita Weisa)
  • Sobota, 21. 3., ob 17.00: Pavla nad prepadom, predstava navdihnjena z življenjem slovenske alpinistke in kinematografke Pavle Jesih po dramskem besedilu Andreja E. Skubica (režija: Matjaž Pograjc)
  • Sobota, 21. 3., ob 20.00: Preklet naj bo izdajalec svoje domovine!, preplet fikcije in resničnosti, zasnovan na zgodbi o razpadu Jugoslavije. Preizpraševanje meja umetniške in civilne svobode, ki je navdušila občinstva Evrope in Amerike (režija: Oliver Frljić)
  • Nedelja, 22. 3., ob 17.00: Glengarry Glen Ross, zabavna igra ikone ameriške drame in filma Davida Mameta o neizprosnem svetu nepremičninskih agencij (režija: Vito Taufer)
  • Nedelja, 22. 3., ob 20.00: Srce na dlani, ganljiva zgodba avtorice Drage Potočnjak, ki se ukvarja s transplantacijami, z darovanjem organov, z darovalci in s prejemniki (zasnova in režija: Mare Bulc)


Povezava: Več informacij