JSKD, 21. 6. 2018

Poletna plesna šola 2018

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti za začetek počitnic organizira plesne delavnice in klase za vse generacije, ki jih vodijo priznani domači in tuji plesni strokovnjaki. Med programi lahko izbirajo tako izkušeni plesalci kot popolni začetniki.

Foto: Arhiv JSKD

Poletna plesna šola v prvem tednu počitnic ponuja številne plesne klase in delavnice, ki jih vodijo domači in tuji plesni strokovnjaki. Potekala bo od ponedeljka, 25. junija, do sobote, 30. junija 2018, v ŠD Tabor in v Stari mestni elektrarni.

Program Poletne plesne šole je zasnovan tako, da se vanjo lahko vključijo tako popolni začetniki kot tudi plesalci z bogatim predznanjem. Nabor plesnih vsebin je izjemno raznolik: klasični balet, sodobni ples, modern, kontaktna improvizacija, joga, flamenko in številne plesne delavnice. Plesalci se tako lahko seznanijo z osnovami izbrane zvrsti ali nadgradijo svoje znanje.

Na Poletni plesni šoli bodo kot mentorji sodelovali številni priznani plesni strokovnjaki iz Slovenije in tujine: Milan Kozanek, Dagmar Dachauer, Alicia Ocadiz, Richel Wieles, Joan van der Mast, Ida Hellsten in mnogi drugi.

Poletna plesna šola – Summer Dance School – SDS 2018 v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti ima bogato zgodovino, ki sega v pozna sedemdeseta leta prejšnjega stoletja. Konec devetdesetih je šola zamrla, leta 2016 pa je ponovno zaživela v polni ustvarjalnosti. Iz šole, ki je potekala med leti 1979 in 1997, so zrasla pomembna imena slovenske plesne scene, na primer Jurij Konjar, Maja Delak, Rosana Hribar, Gregor Luštek

S tovrstnim izobraževanjem želi JSKD ponuditi aktualne plesne vsebine in povezati plesalce in plesna društva v razgibano mednarodno plesno skupnost.

 

Povezava: Več informacij in prijava