SLOGI, 11. 4. 2018

Pogovorni večer z Andrejem Kurentom in Jurijem Zrnecem, letošnjima prejemnikoma nagrade ZDUS

Slovenski gledališki inštitut (SLOGI) in Združenje dramskih umetnikov Slovenije (ZDUS) organizirata pogovorni večer "Biti jaz - biti drugi. Andrej Kurent in Jurij Zrnec". Gosta dramske igralke in pisateljice Drage Potočnjak bosta letošnja lavreata, prejemnika strokovne in stanovske nagrade ZDUS.

Jurij Zrnec v uprizoritvi Sveti mož / Foto: Peter Uhan, SNG Drama Ljubljana

Srečanje s priznanima ustvarjalcema bo v četrtek, 12. aprila 2018 ob 18. uri v dvorani Slovenskega gledališkega inštituta (1. nadstropje, Mestni trg 17, Ljubljana).

Andrej Kurent je prejemnik odličja "Marija Vera", igralskega priznanja za življenjsko delo. O njem so v obrazložitvi žirije med drugim zapisali: "...Bil je tretji rod novo ustanovljene igralske akademije po drugi svetovni vojni in zagotovo eden izmed najpomembnejših za zagon repertoarja ljubljanske Drame....Poleg izvrstno odigranih gledaliških, filmskih in radijskih vlog je še posebej slovel kot sijajen govorec, kar je vodilo h kasnejšemu poučevanju študentov na Akademiji..."

Jurij Zrnec je prejemnik igralskega priznanja ZDUS za leto 2017. Žirija je v obrazložitvi nagrade med drugim zapisala: ".... Zrnec je zrel karakterni igralec s širokim razponom raznolikih, odlično odigranih vlog in ustvarjalec najbolj zahtevnih vlog slovenske in tuje dramske literature...."

SLOGI

Slovenski gledališki inštitut je bil ustanovljen 28. februarja 2014 in je pravni naslednik Slovenskega gledališkega muzeja, ustanovljenega 29. novembra 1952. Oddelki muzeja se ukvarjajo z zbiranjem, hrambo, dokumentiranjem, raziskovanjem, strokovno obdelavo in predstavljanjem raznovrstnega gradiva, ki je pomembno za zgodovino slovenskega gledališča in uprizoritvenih umetnosti v širšem smislu.

Povezava: Vse novice v rubriki Dejavnosti gledališkega inštituta


Slovenski gledališki inštitut
Mestni trg  17, 1000 Ljubljana
Elektronski naslov: slogi@slogi.si
Tel: 01 241 58 00 / Faks: 01 241 58 16