SLOGI, 7. 3. 2016

Pogovor Hamlet 3x3 z Borisom Ostanom, Brankom Šturbejem in Markom Mandićem

Pogovor v organizaciji Slovenskega gledališkega inštituta bo potekal v sredo, 9. marca, ob 17. uri v dvorani 1. nadstropja na naslovu Mestni trg 17.
Marko Mandić kot Hamlet v uprizoritvi SNG Drama Ljubljana, premiera 12. 1. 2013 / Foto: Peter Uhan, Arhiv SNG Drama Ljubljana
Boris Ostan kot Hamlet v uprizoritvi MGL, premiera 12. 1. 1984 / Foto: Tone Stojko, Arhiv MGL/Prodok teater TV

Poleg tega, da so Boris Ostan, Branko Šturbej in Marko Mandić priznani in nagrajevani dramski igralci, jim je skupno tudi to, da so se preizkusili v vlogi Hamleta, enega izmed najbolj znanih likov evropske in svetovne literature.

To bo tudi osrednja tema pogovora, ki ga bodo vodili Taja Lesjak Šilak, Kaja Novosel in Jakob Ribič, študenti dramaturgije na ljubljanski Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo (AGRFT), s svojimi vprašanji pa boste lahko sodelovali tudi obiskovalci.

Dogodek Hamlet 3x3 je nastal v okviru seminarja iz zgodovine gledališča na AGRFT in razstave Hamlet na Slovenskem, ki jo je pripravil Slovenski gledališki inštitut v sodelovanju s Cankarjevim domom in je do 14. marca na ogled v Prvem preddverju Cankarjevega doma.

SLOGI

Slovenski gledališki inštitut je bil ustanovljen 28. februarja 2014 in je pravni naslednik Slovenskega gledališkega muzeja, ustanovljenega 29. novembra 1952. Oddelki muzeja se ukvarjajo z zbiranjem, hrambo, dokumentiranjem, raziskovanjem, strokovno obdelavo in predstavljanjem raznovrstnega gradiva, ki je pomembno za zgodovino slovenskega gledališča in uprizoritvenih umetnosti v širšem smislu.

Povezava: Vse novice v rubriki Dejavnosti gledališkega inštituta


Slovenski gledališki inštitut
Mestni trg  17, 1000 Ljubljana
Elektronski naslov: slogi@slogi.si
Tel: 01 241 58 00 / Faks: 01 241 58 16

Povezani dogodki