SiGledal/Maruša Mugerli Lavrenčič, 25. 7. 2019

Petja Labović in poletna križarjenja po SiGledalovem Repertoarju

Dragi obiskovalci portala, to poletje se skupaj z vami potapljamo v globine SiGledalovega sklopa Repertoar, ki ga vsebinsko ureja Slovenski gledališki inštitut. Rdeča nit potapljanja so nagrajenci iztekajoče se sezone, današnji zaliv pa je igralec Petja Labović, ki je na festivalu Teatar na raskršću, ki je potekal v Srbskem narodnem gledališču v Nišu, prejel nagrado za najboljšega mladega igralca v predstavi Somrak bogov v izvedbi SNG Maribor. Pri brskanju po Repertoarju je lahko v pomoč iskalnik, ki omogoča tudi navzkrižne poizvedbe. Tako se pred nami razgrne kar nekaj zanimivosti o igralcu Petji Laboviću.
:
:

Petja Labović (Somrak bogov) / Foto: Damjan Švarc

Petja Labović je že med študijem na AGRFT sodeloval v predstavi gledališča Glej Zborovanje ptic v režiji Nine Rajić Kranjac, ki je gostovala na številnih mednarodnih festivalih. Bil je član igralskega ansambla SLG Celje, od septembra 2017 pa je član SNG Maribor, sodeloval pa je tudi s SNG Drama Ljubljana.

Petja Labović je dvakrat zaigral v predstavah, ki jih je režirala Nina Ramšak (Iskanje izgubljenega namena, SNG Drama Ljubljana, 2015; Romeo in Julija, SLG Celje, 2017). Med igralci je doslej petkrat sodeloval z Žanom Koprivnikom in po trikrat z Davidom Čehom, Jurijem Drevenškom, Matejo Pucko, Nejcem Ropretom, Matijo Stipaničem, Damjanom Trbovcem, Mašo Žilavec in Igorjem Žužkom. Kot igralec se je večkrat preizkusil tudi v filmu.

Še več o Petji Laboviću boste izvedeli, če pobrskate po spletni enciklopediji slovenskega gledališča in po sklopu Repertoar.

Petja Labović

SNG Drama Maribor, 19. 3. 2019
Sedem nagrad Drami SNG Maribor za Somrak bogov
SiGledal/Maruša Mugerli Lavrenčič, 6. 8. 2021
Igralka, ki je svojo prvo gledališko vlogo odigrala pri šestih letih
SiGledal/Maruša Mugerli Lavrenčič, 7. 4. 2020
Teden slovenske drame na portalu SiGledal: Life®anti
SNG Opera in balet Ljubljana/SiGledal/Maruša Mugerli Lavrenčič, 4. 5. 2020
SNG Opera in balet Ljubljana na spletu