STA, 27. 5. 2013

Peter Kus nagrajen na festivalu otroškega gledališča v Subotici

Na 20. mednarodnem festivalu otroškega gledališča v Subotici je Peter Kus prejel nagrado za izvirno glasbo v njegovi predstavi Gozd raja!, koprodukciji Gledališča Glej in Otroškega gledališča Dubrava.
:
:
Foto: Hans Avberšek
Foto: Hans Avberšek
Foto: Hans Avberšek

Med nagrajenci festivala iz Slovenije je bil tudi skladatelj, glasbenik in gledališki ustvarjalec Peter Kus za izvirno glasbo v njegovi predstavi Gozd raja!. V predstavi je Kus želel ustvariti zveneče "gozdno gledališče", ki je v materialnem smislu organsko zgrajeno iz predmetov narave, piše na spletni strani Gledališča Glej.

Festival otroškega gledališča v Subotici je potekal med 19. in 25. majem. V tekmovalni program festivala so prijavili 225 predstav iz 50 držav. V sklopu uradne selekcije je bilo uprizorjenih 21 predstav v izvedbi 21 gledališč iz 14 držav.

Posebno nagrado za izvirnost in fantazijo je v sklopu jubilejne izdaje festivala prejela predstava "Beskrajni snovi" makedonskega avtorja in režiserja Bonje Lungova, posebno nagrado za lutkarski odrski eksperiment je prejela predstava "Juki papet v orks" japonske avtorice in režiserke Juki Kudo, posebno nagrado za negovanje gledališke tradicije pa predstavi "Državnom pozorištu lutaka" v režiji Erdenija Žalcanova iz Rusije.

Subotica, Glej, Mednarodni festival otroškega gledališča, Peter Kus

Povezani dogodki