Mini teater, 23. 6. 2015

Otvoritev 17. mednarodnega festivala Mini poletje in 3. Dan križevniškega soseda

Mini teater ne počiva niti poleti in letos pripravlja že 17. mednarodni festival za otroke, Mini poletje, ki bo v dvoranah na obeh lokacijah (na Križevniški 1 in na Ljubljanskem gradu) od 27. junija pa vse do 6. septembra skrbel za nova nepozabna meseca odličnih predstav in ustvarjalnih delavnic.
:
:

Na Noetovi barki ob osmih / Foto: Toni Soprano

Vabljeni, da se v soboto, 27. junija 2015, ob 11. uri pridružite na otvoritvi festivala Mini poletje, ko bo na odru Mini teatra na Križevniški 1 na sporedu lutkovna predstava Na Noetovi barki ob osmih v režiji Roberta Waltla.

Otvoritev Mini poletja bo tudi letos sovpadala s tradicionalnim, že 3. Dnevom križevniškega soseda, ko se z zanimivim programom za vse starosti združimo vsi Križevniki, zato bo dogajanje na Križevniški pestro že prej.

Od 10. ure najprej vas čakajo Ustvarjalnice KUD-a Sredina, z lego kockami se boste igrali v delavnicah trgovine Rega Kvak, pri mojstru tiskarju iz tipoRenesansa boste izvedeli, kako se je tiskalo nekoč, Zavod za kiparstvo pripravlja predstavitev žganja keramike v peči na drva in vodstvo po razstavi Visoki ogenj - keramika žgana v peči na drva, Mestni muzej vas bo popeljal na brezplačen družinski obisk nove razstave VODA, Uredništvo pričesk Robert se predstavlja z razstavo pričesk. Ljubljanske mlekarne pa bodo poskrbele za sladkanje s sladolednimi lučkami.

Po odmoru in počitku za kosilo se na Križevniško ulico dogajanje vrača ob 18. uri, ko bo na zunanjem odru na sporedu najnovejša lutkovna predstava Mini teatra v režiji Roberta Waltla, Jurček in trije razbojniki, že od 17.30 pa bo diplomirana slikarka Aleksandra Atanasovski v atriju Križevniške 2 razstavila prstane iz serije HUMAN IN NATURA.

Večerni del 3. Dneva križevniškega soseda

Dogajanje na Križevniški ulici se bo tudi letos nadaljevalo še v večer, ko v Mini teatru pripravljajo novo večerno druženje. Ob 20. uri bo v dvorani Mini teatra na sporedu še zadnja ponovitev predstave v sezoni, #pornographia v režiji Alena Prošića, glasbenica in diplomirana vizualna umetnica Neca Falk bo od 20. ure na ogled postavila nekaj svojih del zadnjega obdobja, od 21. ure naprej pa nadaljujemo z druženjem na ulici in L'indiescothèque DJ programom Radia Terminal. Restavracija Shambala bo poskrbela za Aperol Spritz, Shambalino in tajski curry, Pub Pod Skalco pa za redno ponudbo.

Do 20. ure boste še vedno lahko obiskali studio tipoRenesansa, do 21. ure tudi razstavo Zavoda za kiparstvo, na ogled pa bodo še vedno tudi prstani Aleksandre Atanasovski iz serije HUMAN IN NATURA in pričeske Uredništva pričesk Robert.

Ne zamudite torej nepozabne poletne sobote v središču Ljubljane!  

Mini teater, Mini poletje

Povezani dogodki