SNG Nova Gorica, 29. 4. 2015

Otroška predstava Antonton gostuje na festivalu v Turčiji

Na 11. Mednarodnem otroškem gledališkem festivalu Little Ladies Little Gentlemen, ki poteka v turški prestolnici Ankari od 23. do 29. aprila, gostuje tudi otroška predstava Antonton iz SNG Nova Gorica.
foto Arhiv SNG NG
foto Arhiv SNG NG
foto Arhiv SNG NG
foto Arhiv SNG NG
foto Arhiv SNG NG
foto Arhiv SNG NG

Na festivalu so uprizoritve iz različnih držav (Bolgarija, Francija, Slovenija, Norveška, Italija, Hrvaška …). Organizator Turško nacionalno gledališče zagotavlja, da bodo raznolike uprizoritve (od lutkovnih, plesnih, senčnih do muzikalov) ne samo zabavale otroke, temveč jih tudi izobraževale.

Ime festivala izvira iz govora prvega predsednika turške republike Mustafa Kemala Atatürka, ko je nagovoril otroke: »Little ladies, little gentlemen, you are all the roses, the stars and the sparkling joy of our future, the ones who will elevate the nation. Always be aware of your value and significance! And work hard... We have great expectations from you.«

Sicer v Turčiji 23. aprila praznujejo dan otrok in dan suverenosti.

V otroški predstavi Antonton (avtor Grigor Vitez) spoznamo junaka s posebnimi življenjskimi navadami, zato predstava govori o drugačnosti, ki jo na tak ali drugačen način pozna mnogo otrok. Živahna likovno-glasbena uprizoritev nam bo odkrila malega junaka, ki svoje drugačno srce nosi na svoji dlani. Antontona igra Peter Harl, ki je za to vlogo prejel nagrado na festivalu v Splitu, predstava pa je gostovala še na festivalih v Zagrebu, Šibeniku in Beogradu.

Little Ladies Little Gentlemen, SNG Nova Gorica, Ankara

Povezani dogodki

SNG Nova Gorica, 25. 12. 2012
Voščilo SNG Nova Gorica
SNG Nova Gorica, 23. 12. 2020
Voščilo SNG Nova Gorica
SNG Nova Gorica, 24. 4. 2009
NOVO VODSTVO SNG NOVA GORICA