SLOGI, 6. 10. 2015

Odprtje razstave Portreti prvakov

Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije in Slovenski gledališki inštitut (SLOGI) vabita na odprtje razstave "Portreti prvakov - prejemnice in prejemniki Borštnikovega prstana (1970–2015)", ki bo v četrtek, 8. oktobra 2015, ob 10. uri v avli Ministrstva za kulturo Republike Slovenije (Maistrova ulica 10, Ljubljana).

Ignacij Borštnik / Foto: Arhiv SLOGI

Razstavo bo odprla ministrica za kulturo, mag. Julijana Bizjak Mlakar.

Razstava je del velike razstave ob 50. obletnici Festivala Borštnikovo srečanje Gremo na Borštnika!, ki bo na ogled v Muzeju narodne osvoboditve v Mariboru. Z razstavo, ki jo SLOGI v sodelovanju z Ministrstvom za kulturo Republike Slovenije postavlja na ogled v avli ministrstva, se želijo prejemnikom najpomembnejšega slovenskega priznanja za igralske dosežke, in 50. obletnici Festivala Borštnikovo srečanje pokloniti tudi v Ljubljani.

Otvoritve razstave se bo udeležila tudi letošnja prejemnica Borštnikovega prstana.

SLOGI

Slovenski gledališki inštitut je bil ustanovljen 28. februarja 2014 in je pravni naslednik Slovenskega gledališkega muzeja, ustanovljenega 29. novembra 1952. Oddelki muzeja se ukvarjajo z zbiranjem, hrambo, dokumentiranjem, raziskovanjem, strokovno obdelavo in predstavljanjem raznovrstnega gradiva, ki je pomembno za zgodovino slovenskega gledališča in uprizoritvenih umetnosti v širšem smislu.

Povezava: Vse novice v rubriki Dejavnosti gledališkega inštituta


Slovenski gledališki inštitut
Mestni trg  17, 1000 Ljubljana
Elektronski naslov: slogi@slogi.si
Tel: 01 241 58 00 / Faks: 01 241 58 16