PTL, 27. 11. 2019

Odprti poziv Plesnega Teatra Ljubljana - Ples(ni) prepih

V okviru mednarodnega projekta Be SpectACTive 2, ki se osredotoča na razvoj aktivnega občinstva in povezuje 19 evropskih kulturnih organizacij, med njimi Plesni Teater Ljubljana, napovedujemo projekt Ples(ni) prepih.

Z željo po večjem razumevanju in aktivaciji gledalcev se vzpostavlja ekipa, ki bo širila glas obiskovalcev. V okviru mednarodnega projekta Be SpectACTive!, ki povezuje 19 evropskih kulturnih organizacij, med njimi Plesni Teater Ljubljana iz Slovenije, in v želji po izboljšanju razumevanja plesnih predstav naših obiskovalcev, objavljajo odprti poziv, namenjen posameznikom (ki se s plesom ne ukvarjajo profesionalno), a bi želeli leto 2020 preživeti v njihovi družbi in s svojim aktivnim sodelovanjem v ekipi obogatiti razumevanje sodobnega plesa in samega programa PTL-ja pri obiskovalcih. Izbrani “vizionarji” bodo spremljali različne produkcije in koprodukcije Plesnega Teatra Ljubljana, po predstavah pa na vodenih pogovorih, anketah, intervjujih delili mnenja, občutke, misli o videni predstavi. V letu 2020 bodo sodelujoči pravočasno povabljeni vsaj na 6 predstav, ki si jih bodo ogledali, vsako samo za 1 “kulturni evro”. Ugotovitve sodelujočih bodo uporabljene za analizo in izboljšanje razumevanja gledalčevih izkušenj, mnenj in komunikacije.

Cilj poziva je dobiti pestro ekipo različnih posameznikov, ki bodo s svojim videnjem, razmišljanjem in besedami z nami soodločali o ogledanih in novih predstavah ter svežih zgodbah in vsebinah. Pri pozivu ni starostnih, spolnih ali kakršnih koli drugih omejitev, potrebna je le predanost in zavzetost projektu ob vključitvi.

Vse, ki vas zanima aktivno udejstvovanje v projektu BeSpectACTive!, v PTL vabijo, da se prijavite na mail: info@ptl-lj.si. Vašemu mailu pripišite kratko motivacijsko namero, zakaj bi si želeli biti del tega projekta. Priložite tudi vaše osnovne kontaktne podatke.

Prvi Ples(ni) prepih bo v soboto, 14.3. ob 20.00 po predstavi z naslovom 2GETHER/AL(L)ONE avtorjev Johannesa Randolfa in Jerce Rožnik Novak. Predstava je nastala v produkciji Plesnega Teatra Ljubljana v okviru projekta Be SpectACTive 2 in se osredotoča na aktivno participacijo, interakcijo med nastopajočimi in občinstvom.

PTL

Zavod Exodos, PTL, KINK Pekinpah, 25. 3. 2010
Matej Kejžar: Senser 2010