PTL, 19. 3. 2021

Odprt razpis: Eun-Me Ahn vam ponuja 1’59’’

Plesni Teater Ljubljana pripravlja novo predstavo znane južnokorejske koreografinje Eun-Me Ahn z naslovom 1’59’’, mednarodni projekt za vse željne plesnega uprizarjanja. 50 izvajalcem, ljubiteljem plesa ali profesionalcem vseh starosti in različnih okolij je dana možnost, da ustvarijo svojo lastno predstavo in zasijejo na odru za minuto in 59 sekund.

Foto: Arhiv PTL

Po dveh mesecih delavnic z umetniki z različnih področij (ples, gledališče, improvizacija, glasba, video …) pod režijskim in koreografskim očesom avtorice Eun-Me Ahn bodo udeleženci zasedli to mesto svobode in spregovorili o tem, kaj si želijo, na način, ki si ga želijo, ter predstavijo rezultat svojega kreativnega procesa pred občinstvom, kjer je edina omejitev ta časovni okvir.

Minuta in 59 sekund je povprečen čas pozornosti na spletni video platformi. Malo časa, kadar je veliko povedati, a dovolj, da se izrazijo globoka občutja in predstavijo določeno temo. In v današnjem času, ko se pogosteje brzi kot pa povezuje navzven, je družbene izolacije na pretek.

Rezultat je presenečenje, ki deluje kot povečevalno steklo: skozi raznolikost tem (družina, starost, ljubezen, poslovni svet, teme spola, rasizma, ekologije …) se vidi mikrokozmos fantastičnega odseva družbe ter problemov in veselja, ki ga premikajo.

Vabjeni ste, da se pridružite ter na odru ali videu predstavite svojo idejo in se predstavite v predstavi, dolgi 1 minuto 59 sekund.

Vsak teden (med koncem marca in junijem 2021) bo najmanj 1 delavnica (predvidoma ob sobotah) z umetniki različnih področij (ples, igra, improvizacija, glasba, video …), ki bodo udeležencem dali možnost raziskovati različne umetniške tehnike in pristope.

Skozi proces bodo dodatna srečanja (vaje, dela v nastajanju) za izmenjavo idej z Eun Me Ahn in njeno umetniško ekipo.

Po 7 tednih delavnic bodo udeleženci povabljeni, da predstavijo predstavo, dolgo 1 minuto in 59 sekund, ki bo odsevala njihove strasti, želje in misli v kakršnikoli obliki si želijo.

Vse delavnice in sodelovanje v umetniškem projektu je brezplačno.

Če želite izkusiti, kako je biti del uprizoritvenega dogodka 50 posameznikov vseh generacij (nad 14 let) in okolij globalne skupnosti, se prijavite na info@ptl-lj.si do 22. 3. 2021.