STA, 22. 1. 2024

Objavljen razpis za nagrado skupine OHO

Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. je objavil javni razpis za nagrado skupine OHO za letošnje leto. Nagrado podeljujejo vizualnim umetnicam in umetnikom v Sloveniji do 40. leta starosti. Razpis je odprt do vključno 13. marca.
:
:

Foto: Pixabay

Razpis je namenjen umetnicam in umetnikom, ki delujejo na področju sodobne vizualne umetnosti v medijih risbe, slikarstva, kiparstva, instalacije, fotografije, videa, novih medijev in performansa. Na natečaj se lahko prijavijo sami, lahko pa jih prijavijo institucije ali posamezniki.

Mednarodna strokovna žirija bo med prispelimi projekti izbrala štiri finaliste, ki se bodo predstavili z novimi ali nerazstavljenimi deli maja letos na skupni razstavi v Galeriji P74 v Ljubljani. Med njimi bo nato izbrala in razglasila dobitnika nagrade skupine OHO za leto 2024, ki bo nagrajen z dvomesečnim umetniškim rezidenčnim bivanjem v New Yorku v organizaciji Residency Unlimited in samostojno razstavo v Galeriji P74 v Ljubljani.

Nagrada skupine OHO je osrednja nacionalna nagrada za mlade vizualne umetnike v Sloveniji. Zavod P.A.R.A.S.I.T.E. jo je ustanovil leta 2005 in jo poimenoval po vodilni neoavantgardni skupini, ki je delovala v poznih 60. letih prejšnjega stoletja.

Nagrado podeljujejo za kvalitetno in inovativno umetniško delo, ki je nastalo v zadnjih dveh letih.

Lani jo je prejela Ana Likar za delo Delala je neurja.

Nagrada skupine OHO, OHO