STA, 25. 5. 2024

Objavljen razpis za mesto generalnega direktorja Cankarjevega doma

Ministrstvo za kulturo je v uradnem listu in na zavodu za zaposlovanje objavilo javni razpis za delovno mesto generalnega direktorja javnega zavoda Cankarjev dom, kulturni in kongresni center. Aktualni generalni direktorici Cankarjevega doma Uršuli Cetinski se mandat izteče oktobra. Razpis je odprt do 24. junija.
:
:

Foto: Darja Štravs Tisu

Kandidat mora k prijavi z življenjepisom poleg zahtevanih izjav priložiti vizijo in razvojne cilje zavoda za mandatno obdobje.

Ministrica, pristojna za kulturo, bo izbranega kandidata, po predhodnem mnenju sveta in strokovnega sveta javnega zavoda, imenovala za generalnega direktorja javnega zavoda za obdobje petih let, so še sporočili z ministrstva za kulturo.

Uršula Cetinski, ki Cankarjev dom vodi že dva mandata, se je sicer nedavno znašla pod drobnogledom določenih organov zaradi domnevnih nepravilnosti v Cankarjevem domu, kot je izhajalo iz anonimnih prijav. Med očitki sta bila neprimerno vedenje in nepravilna poraba sredstev. Generalna direktorica Cankarjevega doma je očitke zavrnila. Ali se bo potegovala za tretji mandat, zaenkrat ni znano.

CD