STA, 2. 5. 2011

Objavljen ponovni razpis za direktorja Prešernovega gledališča Kranj

Mestna občina Kranj je objavila ponovni razpis za mesto direktorja Prešernovega gledališča Kranj. Slednjega trenutno vodi v. d. direktorja Mirjam Drnovšček, saj je upravno sodišče odpravilo lanski sklep o imenovanju Ivane Djilas na mesto direktorice gledališča, kranjski mestni svetniki pa so se odločili za nov razpis.

Kandidati za mesto direktorja omenjenega gledališča morajo k prijavi priložiti tudi program dela gledališča za petletni mandat, je zapisano v besedilu razpisa.

Prijave morajo poslati v 15 dneh od objave 26. aprila na mestno občino Kranj z oznako: "Prijava na razpis - direktor Prešernovega gledališča Kranj - Ne odpiraj!". O izbiri bodo pisno obveščeni najpozneje v 30 dneh od dneva objave razpisa.

Prešernovo gledališče Kranj je ostalo brez direktorja, ko je upravno sodišče odpravilo sklep kranjskih mestnih svetnikov o imenovanju režiserke Ivane Djilas na to mesto. Svetniki so zato februarja imenovali vršilko dolžnosti in se odločili za ponovni razpis. Djilasova, kot je pred časom zapisala v sporočilu za javnost, ne bo ponovno kandidirala, saj odločitev svetnikov razume kot nezaupnico.

 

PGK