Objavljen ponovni razpis za direktorja Prešernovega gledališča Kranj

Avtor: STA

Mestna občina Kranj je objavila ponovni razpis za mesto direktorja Prešernovega gledališča Kranj. Slednjega trenutno vodi v. d. direktorja Mirjam Drnovšček, saj je upravno sodišče odpravilo lanski sklep o imenovanju Ivane Djilas na mesto direktorice gledališča, kranjski mestni svetniki pa so se odločili za nov razpis.


Kandidati za mesto direktorja omenjenega gledališča morajo k prijavi priložiti tudi program dela gledališča za petletni mandat, je zapisano v besedilu razpisa.

Prijave morajo poslati v 15 dneh od objave 26. aprila na mestno občino Kranj z oznako: "Prijava na razpis - direktor Prešernovega gledališča Kranj - Ne odpiraj!". O izbiri bodo pisno obveščeni najpozneje v 30 dneh od dneva objave razpisa.

Prešernovo gledališče Kranj je ostalo brez direktorja, ko je upravno sodišče odpravilo sklep kranjskih mestnih svetnikov o imenovanju režiserke Ivane Djilas na to mesto. Svetniki so zato februarja imenovali vršilko dolžnosti in se odločili za ponovni razpis. Djilasova, kot je pred časom zapisala v sporočilu za javnost, ne bo ponovno kandidirala, saj odločitev svetnikov razume kot nezaupnico.

 


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/objavljen-ponovni-razpis-za-direktorja-pre%C5%A1ernovega-gledali%C5%A1%C4%8Da-kranj