STA, 31. 3. 2010

Novomeški gimnazijci z enodejanko Šola ni šala

Novomeška gimnazijska gledališka skupina Goga je v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu uprizorila komično enodejanko, ki je nastala po predlogi Petra Goloba Šola ni šala.
:
:

Predstavo si je ogledal tudi nekdanji novomeški gimnazijec, minister za šolstvo in šport Igor Lukšič. Izkupiček bo namenjen dobrodelnemu skladu.

Kot je ravnateljica Gimnazije Novo mesto Natalija Petakovič povedala za STA, je prirejeno besedilo Šola ni šala nastalo po dramski predlogi Zid Šola Zid Petra Goloba, tudi nekdanjega dijaka novomeške gimnazije. Predstava v dobri uri predstavlja povprečen dan srednješolske mladine, ki se obremenjena s šolo, starši in podobnim vsakodnevno srečuje z vprašanji iskanja smisla, ljubezni in lastne notranjosti.

Mentorja dijaške gledališke skupine sta profesorja Vanja Popov in Vladka Korošec, ki sta pripravila priredbo teksta, ga režirala in zanj oblikovala sceno ter kostume. Denar od prodanih vstopnic bodo v novomeški gimnaziji namenili dobrodelnemu skladu Za boljše možnosti. Sklad je namenjen podpori dijakinjam in dijakom iz socialno šibkejših družin.