STA, 25. 7. 2023

Predstava Ostržek v produkciji Lutkovnega gledališča Maribor gostuje v Kanadi

V Kanadi še do 5. avgusta gostujejo mariborski lutkarji s predstavo Ostržek, ki je nastala v produkciji Lutkovnega gledališča Maribor. Predstavo bodo v Kanadi uprizorili v petih mestih na povabilo več tamkajšnjih lutkovnih festivalov. Režiser in avtor likovne je podobe Matteo Spiazzi, nastopa Miha Bezeljak.
:
:
Foto: Boštjan Lah
Foto: Boštjan Lah
Foto: Boštjan Lah
Foto: Boštjan Lah
Foto: Boštjan Lah

Mariborski lutkarji se v Kanadi mudijo na povabilo lutkovnih festivalov v mestih Saguaney, Montreal in Strafford, kjer bodo predstavo tudi odigrali. Ob tem pa njihova 16-dneva turneja vključuje še mesti Mississauga in Hamilton.

Gledališčniki bodo v tem času nastopili tako na lutkovnih festivalih kot odigrali predstave za Slovence po svetu. Nastopili bodo v treh jezikih - slovenščini, angleščini in francoščini. Uprizoritve bodo spremljali pogovori z ustvarjalci ter predstavitve Slovenije in njene gledališke oziroma lutkarske tradicije.

Za gostovanjem mariborskega lutkovnega gledališča v Severni Ameriki stoji več partnerjev, med katerimi je tudi gledališče Crane Creations Theatre Company, ki ga vodi režiserka Andreja Kovač. Ta od leta 2010 deluje v Kanadi.

Projekt sta podprla še urad vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu, slovensko veleposlaništvo v Ottawi in kanadsko ministrstvo za kulturo ter Canadian Arts Council, je sporočila režiserka.

LGMB, Strafford, Ostržek, Mississauga, Crane Creations Theatre Company, Saguaney, Montreal, Kanada, Julyen Hamilton

Povezani dogodki