Emanat, 19. 11. 2010

Nina Fajdiga in Jasmina Križaj: ...in kliči me Antonija

Plesna predstava ...in kliči me Antonija Nine Fajdiga in Jasmine Križaj je zadnja letošnja premiera zavoda Emanat. Premierno si jo lahko ogledate v Ljubljani in Mariboru.

 

V novi predstavi avtorici skozi gib tematizirata figuro ženskega telesa v današnji pop kulturi. Ta je oropana osebnosti, emocij in je predstavljena zgolj kot predmet poželenja. Samo poželenje izhaja iz opazovanja njene moči, ki je zaznavna a odsotna in ne iz moči, ki je izražena. Žensko telo je ideja, objekt, ki je na voljo, da se ga presoja, ocenjuje. V ambientu peep show-a je opazovalec postavljen v vlogo vojerja, medtem ko se nastopajoči nagiba k ekstravagantnemu obnašanju z namenom, da pridobi pozornost.

Predstava … in kliči me Antonija je obnovitev in nadgradnja predstave HabitsAreWorthBeingFanaticalAbout (HAWBA), ki sta jo avtorici Nina Fajdiga in Jasmina Križaj predstavili leta 2007. Poleg Nine Fajdiga in Jasmine Križaj, bosta v novi predstavi nastopili tudi Clarice Braga Barbosa Lima iz Brazilje in Leila McMillan iz ZDA.

  • Premiera v Ljubljani: 26., 27. in 28. 11. ob 21.00 – Galerija Jakopič Ljubljana (MGML)
  • Premiera v Mariboru: 2., 3. in 4. 12. ob 20.00 - Umetnostna galerija Maribor / Razstavni salon Rotovž
Emanat, 9. 11. 2010
Zadnja ponovitev Teatra za ptiče
Emanat, 7. 9. 2010
Emanatov dvojček v PTL
Emanat, 21. 3. 2013
Pred-premiera 13: Lastna soba