Nina Fajdiga in Jasmina Križaj: ...in kliči me Antonija

Avtor: Emanat

Plesna predstava ...in kliči me Antonija Nine Fajdiga in Jasmine Križaj je zadnja letošnja premiera zavoda Emanat. Premierno si jo lahko ogledate v Ljubljani in Mariboru.


 

V novi predstavi avtorici skozi gib tematizirata figuro ženskega telesa v današnji pop kulturi. Ta je oropana osebnosti, emocij in je predstavljena zgolj kot predmet poželenja. Samo poželenje izhaja iz opazovanja njene moči, ki je zaznavna a odsotna in ne iz moči, ki je izražena. Žensko telo je ideja, objekt, ki je na voljo, da se ga presoja, ocenjuje. V ambientu peep show-a je opazovalec postavljen v vlogo vojerja, medtem ko se nastopajoči nagiba k ekstravagantnemu obnašanju z namenom, da pridobi pozornost.

Predstava … in kliči me Antonija je obnovitev in nadgradnja predstave HabitsAreWorthBeingFanaticalAbout (HAWBA), ki sta jo avtorici Nina Fajdiga in Jasmina Križaj predstavili leta 2007. Poleg Nine Fajdiga in Jasmine Križaj, bosta v novi predstavi nastopili tudi Clarice Braga Barbosa Lima iz Brazilje in Leila McMillan iz ZDA.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/nina-fajdiga-in-jasmina-kri%C5%BEaj-in-kli%C4%8Di-me-antonija