NETA, 2. 3. 2016

NETA festivalski programi se letos začnejo na Hrvaškem

NETA - Nova Evropska Teatrska Akcija, ki ima sedež v Ljubljani in združuje skoraj 80 članov iz 22 evropskih držav, tudi letos v svoj program vključuje izvajanje NETA festivalskega programa znotraj mednarodnih gledaliških festivalov. Festivalski programi mreže so prilagojeni vsebini in obsegu posameznih festivalov ter zajemajo izbrane predstave članov mreže in promocijo same NETA mreže.
:
:

Foto: freeimages

Dogajanje se bo letos pričelo na Hrvaškem na festivalu VIRKAS v Virovitici (04. 03. - 06. 03.), nadaljevalo pa maja na mednarodnih festivalih v Črni Gori (MIT FEST), Festivalu malih scen v Vratsi (Bolgarija), ALBAMONO festivalu v Korchi (Albaniji), jeseni pa na Festivalu »Risto Šiškov« v Strumici (Makedonija) in Festivalu EX PONTO v Ljubljani.

NETA festivalski program bo letos prvič potekal v Virovitici na Hrvaškem in bo sestavljen iz dveh predstav slovenskih producentov: predstave Pred upokojitvijo T. Bernharda iz Prešernovega gledališča Kranj in plesno-gledališke predstave Tobelia L. Đurkovica, ki je nastala v koprodukciji Festivala EXPONTO (KD B-51) iz Ljubljane, Dramskega teatra iz Vratse (Bolgarija) in Malega dramskega teatra iz Bitole (Makedonija).

Letošnji program bo tudi napoved širšega NETA programa v naslednjih letih (4 - 6 izbranih predstav Neta članov).

V festivalske in promocijske dejavnosti NETA mreže sodi tudi NETA festival v Tbilisiju (Gruzija), ki bo letos trajal od 28. 05. do 03. 06. 2016 ter promocije NETA mreže z izbranimi predstavami v Parizu in Bruslju.

Povezani dogodki