SiGledal, 3. 4. 2024

Natečaj Najst za dramsko besedilo za mlade

Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana je objavilo Natečaj Najst, ki ga tradicionalno razpisujejo za mlade. Mladi ljubitelji gledališča in dramskega pisanja, stari od 15 do 18 let, vabljeni, da napišete krajše dramsko besedilo z naslovom Dokler ne doživiš, ne verjameš.
:
:

Foto: Arhiv SNG Drama Ljubljana

V življenju se neprestano učimo, različni dogodki vplivajo na nas in nas oblikujejo ter spreminjajo naše poglede na svet, na ljudi in tudi na nas same. V SNG Drama Ljubljana jih zanima dramska situacija, dogodek, ki obrne na glavo ustaljen pogled posameznika. Iščejo vaše pristne odzive in asociacije, ki bodo nadgradile temo natečaja. Pišite o lastnih izkušnjah, resničnih ali izmišljenih dogodkih, tema natečaja naj bo le izhodišče za vaše dramsko besedilo.

Rok za oddajo besedil je ponedeljek, 14. oktobra 2024 (datum poštnega žiga). Več informacij na povezavi.

V Drami že od leta 2015 razpisujejo natečaj Najst za dramsko besedilo za mlade. Avtorje izbranih besedil povabijo v Dramo, kjer jim sodelavci iz Drame predstavijo posebnosti pisanja za gledališče in jim pomagajo izpiliti dramsko pisanje. Natečaj je izvrstno povezovanje gledališča z mladimi ustvarjalci in sad teh sodelovanj so številni zanimivi gledališki dogodki, ki so zaživeli v Drami.

SNG Drama Ljubljana, Najst

SiGledal, 19. 6. 2009
10. festival Zlati lev
SiGledal, 19. 11. 2021
Glas plesa
Kaja Cencelj, SiGledal, 7. 12. 2010
Občinstvo se odloča po svoje in prav je tako