SNG Nova Gorica, 30. 11. 2009

Narodno pozorište Kikinda v Novi Gorici

V ponedeljek, 30. novembra ob 20. uri, bo v SNG Nova Gorica nastopilo Narodno pozorište Kikinda s predstavo O NASILJU, ki jo je avtorica Anđelka Nikolić priredila po delu TIT ANDRONIK Williama Shakespearja. Drama želi opozoriti na družbeni problem nasilja, fenomena, ki ni proizvod sodobnega časa.
:
:

Trije mrtvi v mafijskem obračunu, Mož s sekiro ubil ženo, Sin ubil očeta – dnevne vesti, ki jih poslušamo ali beremo v časopisju. Nasilje v družini, nasilje na ulici, nasilje kot naš vsakdan je danes tudi v gledališču – vendar kot opozorilo. Fenomen nasilja ni proizvod sodobnega časa. O nasilju je pisal že Shakespeare, po njegovi drami o rimskem vojskovodji Titu Androniku je nastala tudi ta predstava. Tragična zgodba o rimskem generalu služi kot povod za predstavo o zmagovalcih in poražencih, o bojevnikih in politikih, o tranzicijskih poražencih in pridobitnikih, o patriotizmu in ideologiji, o sočutju in zlorabi žrtev, o razjasnjenih in nerazjasnjenih zločinih, o teritorialnih, državljanskih, medijskih, strankarskih in drugih vojnah, ki smo jih bili in jih še bijemo ...

V predstavi igrajo: Branislav Knežević,
Nikola Joksimović, Dragan Ostojić,
Marko Gvero, Jordan Bursać, Filip Jungić,
Željko Tomin, Miljan Davidović,
Đorđe Branković, Marija Opsenica,
Mina Stojković, Slavoljub Matić,
Gordana Roščić


Obe predstavi bosta odigrani v srbskem jeziku. Vstopnice so v prodaji po 15,00 € (parter) in 10,00 € (balkon) za posamezno predstavo, oziroma 25,00 € (parter) in 17,00 € (balkon) za obe predstavi skupaj.


Informacije: Borut Bašin
SNG Nova Gorica, Odnosi z javnostjo
T: +386 (0)5 335 22 15, epošta: borut.basin@sng-ng.si

SNG Nova Gorica, 25. 12. 2012
Voščilo SNG Nova Gorica
SNG Nova Gorica, 15. 4. 2020
Cankar za maturante