SLOGI, 13. 5. 2016

Naježeno in jedrnato v živo z Natašo Matjašec Rošker

V sklopu pogovorov Naježeno in jedrnato v živo, ki jih vodi Jedrt Jež Furlan, bodo tokrat v dvorani Slovenskega gledališkega inštituta (SLOGI) v torek, 17. maja 2016, ob 18. uri gostili Natašo Matjašec Rošker.

Nataša Matjašec Rošker v predstavi Hedda Gabler / Foto: Damjan Švarc, SNG Maribor

Natančna, vztrajna in radovedna je kot igralka, režiserka in snovalka avtorskih projektov. Ko se nečesa loti, ne popusti. Prebijala se je kot samozaposlena v kulturi, dobila je vse glavne nagrade, kar v primeru Nataše Matjašec Rošker ne pomeni, da sedaj počiva na lovorikah. Še vedno dela s polno paro, še vedno je radovedna in še vedno gre pri delu do konca. Poosebljala podpis režiserjev in umetniških projektov, naj bo Atol, Epi center, pa še kakšnega bi našli. Kaj vidi glavna zvezda mariborske Drame na odru, v publiki, na vajah in ko se ozre izven gledaliških odrov?

SLOGI

Slovenski gledališki inštitut je bil ustanovljen 28. februarja 2014 in je pravni naslednik Slovenskega gledališkega muzeja, ustanovljenega 29. novembra 1952. Oddelki muzeja se ukvarjajo z zbiranjem, hrambo, dokumentiranjem, raziskovanjem, strokovno obdelavo in predstavljanjem raznovrstnega gradiva, ki je pomembno za zgodovino slovenskega gledališča in uprizoritvenih umetnosti v širšem smislu.

Povezava: Vse novice v rubriki Dejavnosti gledališkega inštituta


Slovenski gledališki inštitut
Mestni trg  17, 1000 Ljubljana
Elektronski naslov: slogi@slogi.si
Tel: 01 241 58 00 / Faks: 01 241 58 16