Mini teater, 25. 5. 2010

Nagrada za igralsko mojstrstvo Mini teatru

Žirija 17. mednarodnega festivala otroškega gledališča v Subotici je igralce Niko Rozman, Petra Harla in Anžeta Zevnika nagradila za igralsko animatorsko mojstrstvo.
:
:

foto Mitja Puhar

Nastopili so z Grdim račkom v režiji Roberta Waltla in prepričali žirijo, ki je izbirala med 20. predstavami v tekmovalnem programu festivala.

Tako kot pri izboru v tekmovalni program je žirija tudi pri izboru nagrad dala poudarek predvsem raznovrstnosti forme in pristopa. Prepričljiva igra mladih igralskih talentov je nov pristop k interpretaciji klasike med klasičnimi deli otroškega gledališča, so v obrazložitvi poudarili člani žirije.

foto Mitja Puhar

Žirija 17. mednarodnega festivala otroškega gledališča Subotica 2010 v sestavi: Henrik Jurkovski, teatrolog (Poljska), Luko Paljetak, književnik (Hrvaška), An-Fransoaz Kabanis, književnik (Francija), Anatolij Kuliš, profesor (Rusija) in Miroslav Radonjić, teatrolog (Srbija) je imela težko nalogo, saj je napredek v formi in izvedbi viden pri vseh izbranih gledališčih. Kljub temu je svežina in interpretacija v kombinaciji z mladostno zagnanostjo prepričala zahtevno žirijo. 

V okviru festivala podeljujejo tudi nagrado za življenjsko delo Mali princ, ki so ga letos soglasno namenili Nikolaju Naumovu iz St. Peterburga in Igorju Bojoviću iz Zemuna.

Grdega račka Mini teatra iz Ljubljane, ki je bil nagrajen za igralsko animatorsko mojstrstvo, si lahko v Mini teatru ogledate tudi v poletni in jesenski sezoni. Doslej so ga mladi igralci interpretirali 71-krat.

Povezave:

- Fotogalerija na SiGledal

 

 

Subotica, Mini teater, Mednarodni festival gledališč za otroke

Mini teater, 17. 5. 2010
Mini teater Ljubljana v Subotici