LGL, 18. 11. 2018

Nagrada Lutkovnemu muzeju

V Valleti na Malti na letni konferenci Mreže evropskih muzejskih organizacij so sinoči podelili dve nagradi. Posebna nagrada žirije je pripadla ljubljanskemu Lutkovnemu muzeju.
:
:

Foto: Domen Pal

Gre za nagrado Evropske muzejske akademije in Mednarodnega združenja otroških muzejev za izvirnost in odličnost približevanja kulturne dediščine otrokom. Glavna nagrada je šla v Singapur, oddelku za izobraževanje na področju umetnosti Narodne galerije. V ožji izbor za nagrado je bilo sicer uvrščenih 12 muzejev iz Avstralije, Danske, Nemčije, Italije, Nizozemske, Švice, Velike Britanije, Slovenije in Singapura.

Lutkovni muzej je bil ustanovljen leta 2015 pod okriljem Lutkovnega gledališča Ljubljana in Ljubljanskega gradu. Gre za večplasten projekt, ki je poleg razstave slovenskih lutk na Ljubljanskem gradu vzpostavil tudi sistemsko skrb za področje slovenske lutkovne dediščine. Vzpostavitev muzeja je financirala Mestna občina Ljubljana s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj in Ministrstva za kulturo. Mestna občina Ljubljana sofinancira tudi delovanje muzeja.

LGL, Lutkovni muzej