STA, 25. 10. 2023

Na odru SNG Maribor pravljična opera Knjiga o džungli

Slovensko narodno gledališče (SNG) Maribor bo danes dopoldne za mlado občinstvo premierno uprizorilo pravljično opero Knjiga o džungli. Priljubljena fantazijska zgodba z novim slovenskim pevskim prevodom Benjamina Virca bo na mariborskem odru zaživela pod taktirko Simona Robinsona in v režiji Piera Francesca Maestrinija.
:
:
Foto: Arhiv SNG Maribor
Foto: Arhiv SNG Maribor
Foto: Arhiv SNG Maribor
Foto: Arhiv SNG Maribor
Foto: Arhiv SNG Maribor

Zgodba, ki sta jo po motivih istoimenske knjižne mojstrovine Rudyarda Kiplinga ustvarila skladatelj Giovanni Sollima in libretist Pier Francesco Maestrini, s privlačnimi odrskimi podobami popelje na vznemirljivo pustolovščino dečka Mavglija in njegovih živalskih prijateljev, sporočajo iz SNG Maribor.

Nastopili bodo Valentina Čuden v vlogi Mavglija ter Bogdan Stopar, Sebastijan Čelofiga, Petra Crnjac, Mihael Roškar in Jaki Jurgec. Sodelujejo tudi Simfonični orkester SNG Maribor ter akrobatki Tamia Dulce Villca Šeme in Mia Miloševič Iglič.

Scenograf in avtor videoanimacije te vizualno zanimive opere je Joshua Held, ki ga mariborsko občinstvo pozna po animacijah za opero Seviljski brivec. Kostumograf je Luca Dall'Alpi, oblikovalec svetlobe Sašo Bekafigo, oblikovalca zvoka in videa Gregor Mendaš in Rene Nemec.

Lutke sta izdelala Aleksander Andželović in Maja Makovec, jezikovno vodstvo podpisuje Nevenka Verstovšek, asistent režije je Tim Ribič.

Praizvedba te pravljične opere je bila oktobra 2020 v gledališču v Kielu v Nemčiji.

SNG Maribor, Pier Francesco Maestrini, Knjiga o džungli