STA, 17. 6. 2021

Na kulturnih prireditvah znova dovoljena tudi stojišča

Vlada je z dodatnim rahljanjem ukrepov po koncu razglašene epidemije na javnih kulturnih prireditvah znova dovolila tudi stojišča za obiskovalce. Uporaba zaščitnih mask na teh prireditvah na prostem ne bo več obvezna, na prostem pa bodo lahko svoje dejavnosti znova izvajale tudi knjižnice, muzeji, galerije in arhivi, so sporočili po današnji seji.
:
:

Knjižnice, muzeji, galerije in arhivi bodo lahko svojo dejavnost na prostem izvajali pod enakimi pogoji, kot veljajo za izvajanje dejavnosti v zaprtih javnih prostorih.

Poleg tega sprememba odloka o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev uporabnikom povečuje dovoljeno število oseb do največ 100 tam, kjer sicer zaradi merila površine združevanje tolikšnega števila obiskovalcev ne bi bilo dovoljeno. Še naprej pa bodo morale osebe, če niso iz skupnega gospodinjstva, zagotoviti medosebno razdaljo 1,5 metra.

Do največ 100 oseb se bo po novem lahko združevalo tudi pri izvajanju verskih obredov, bogoslužja, molitve in drugih verskih praks.

Spremembe bodo začele veljati dan po objavi v uradnem listu in bodo v veljavi do 27. junija, še piše v sporočilu po seji vlade.

Koronavirus